Het Bookarang team bestaat uit echte alfa’s en (vooral) echte bèta’s. Wat ons bindt: plezier in vernieuwing en liefde voor literatuur.

Het Bookarang team:

Victor Bergen Henegouwen

Business Development

Studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Startte meerdere succesvolle softwarebedrijven. Bij Bookarang het eerste aanspreekpunt.

Favoriete boek: Platform, Michel Houellebecq

Frederique Schut

Book Annotation

Achtergrond in Psychologie, Neurowetenschap en Linguïstiek. Publiceerde twee boeken. Coördineert het boekannotatieproces.

Favoriete boek: De wegen van de wereld, Nicolas Bouvier

Niels Bogaards

Artificial Intelligence

Expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Werkte aan het wereldberoemde IRCAM in Parijs. Denkt alleen in nullen en enen.

Favoriete boek: Een bocht in de rivier, V.S. Naipaul

Fokke de Jong

DevOps

Studeerde aan de HKU en werkt als software developer op het gebied van muziek- en audio-processing. Onmisbare spin in het web als allround programmeur en Bookarangs DevOps.

Favoriete boek: Catch-22, Joseph Heller

Maaike Koninx

Research & Development

Studeerde Wiskunde en Computer Science en deed Machine Learning-ervaring op bij het Centrum Wiskunde & Informatica. Fervent lezer en dus intrinsiek geïnteresseerd in de combinatie van boeken en AI.

Favoriete boek: Kafka op het strand, Haruki Murakami

Robin van der Markt

Research & Development

Toegewijde computer scientist. Afgestudeerd op Machine Learning en gewerkt als lead developer en software engineer. Eén van Bookarangs ML-experts.


Favoriete boek: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?, Johan Harstad

Simone van Bruggen

Research & Development

100% achtergrond op het gebied van kunstmatige intelligentie. Studeerde AI aan de UU en de UvA, liep stage bij Microsoft en TNO en deed werkervaring op als Machine Learning Research Engineer. Speciale interesse in NLP.


Favoriete boek: Honderd jaar eenzaamheid, Gabriel García Márquez

Patricia Piolon

Research & Development

Developer en data-analist met een achtergrond in de literaire wereld. Studeerde Sociaal-Wetenschappelijke Informatica, werkte als technical writer en als literair vertaler voor verschillende grote uitgevers. Liefhebber van mooie data, mooie code, mooie taal.

Favoriete boek: To Reign in Hell, Steven Brust

Jessica Ruinard

Book Annotator

Opgeleid als biochemicus en gewerkt als klinisch perfusionist en docent in het hoger onderwijs. Ontwikkelt zich nu verder op het gebied van Oosterse geneeskunde. Nieuwsgierig, leergierig en natuurlijk: een échte lezer.Favoriete boek: Walden, Henry David Thoreau

Zep de Bruyn

Book Annotator & Software and Recommendation Tester

Studeerde Image & Media Technology aan de HKU en Literatuur- en cultuurwetenschap aan de UvA. Is redacteur bij cultureel magazine De Optimist en werkt als zelfstandig illustrator en video editor. Culture to the max!

Favoriete boek: Een samenzwering van idioten, John Kennedy Toole

Christiaan Vijn

Book Annotator & Chief Recommendations

Full focus op taal en literatuur: een bachelor Engelse taal- en letterkunde, gevold door een master Literature, Culture & Society, daarna een lange stage bij Uitgeverij Atlas Contact op de burelen van Redactie en Bureauredactie.

Favoriete boek: Bezonken rood, Jeroen Brouwers

Ava Dubbelboer

Book Annotator


Groeide op in Amsterdam, woonde twee jaar in China om lessen te volgen aan het United World College en studeert nu Ethics & Politics aan het Bard College in Berlijn. Bookarangs specialist op het gebied van Young Adult-titels.

Favoriete boek: De meester en Margarita, Mikhail Bulgakov

Petra Spiljard

Book Annotator

Volgde de lerarenopleiding Nederlands, gaf les in het beroepsonderwijs en werkte als NT2-docente. Geeft nu schrijfonderwijs aan de Academie voor Theater & Dans en is fotograaf. Houdt van taal, van mensen en van beeld.

Favoriete boek: Over het doppen van bonen, Wieslaw Mysliwski

Vera Hoogstad

Book Annotator

Studeerde Theaterwetenschap en Dramaturgie aan de UvA en rolde van de theaterwereld door naar het boekenvak. Werkt als redacteur bij uitgeverij De Nieuwe Toneelbibliotheek en heeft een voorliefde voor poëzie en experimentele literatuur.

Favoriete boek: A Clockwork Orange, Anthony Burgess

Max Waser

Research & Development

Bedreven programmeur die via een bachelor Scheikunde en de opleiding tot docent bij Informatica terechtkwam. Affiniteit en ervaring met kunstmatige intelligentie en machine learning, en vaardig in de complexere programmeertalen.

Favoriete boek: Temeraire, Naomi Novik

Jesca Hoogendijk

Research & Development

Behaalde een MSc. aan de UU met een specialisatie in AI, gericht op computer vision, cognitive modelling en formal logical language processing. Werkte tijdens haar studie als developer en software engineer. Maakt deel uit van het Bookarang development team.Favoriete boek: On Connections, Kae Tempest

Kim Ouweleen

Book Annotation Coordinator

Analytische denker met een liefde voor kunst en cultuur. Studeerde Kunstgeschiedenis met een specialisme in surrealisme. Werkte als illustrator, vormgever en redacteur. Publiceerde een boek over Kamagurka’s oeuvre. Fervent Go-speler met een NL top-10 ranking. Coördinator van het boekannotatieproces.

Favoriete boek: De zangen van Maldoror, Comte de Lautréamont

Wessel Sandtke

Research & Development

Veelzijdige computer scientist met een achtergrond in Psychologie en Kunstmatige Intelligentie. Speciale interesse in data science, logistiek en literatuur. Publiceerde twee prentenboeken en is gespecialiseerd in het herstellen en verkopen van typemachines. Deel van Bookarangs ML team.


Favoriete boek: De Magiërs, Lev Grossman

Isadora Goudsblom

Book Annotator

Taalliefhebber in hart en nieren. Studeerde Engelse Taal en Cultuur aan de UvA, werkte bij verschillende uitgeverijen en doet als freelance vertaler, copywriter en redacteur klussen voor organisaties binnen de culturele sector. Schrijft zelf Nederlandstalige en Engelstalige poëzie.

Favoriete boek: Scheepsberichten, Annie Proulx

Lukas Bogacz

Software Engineer

Studeerde Biochemie en Microbiologie in Zuid-Afrika, en werkte in het veld van analytische instrumentatie. Verbleef enige tijd in de Verenigde Staten voordat hij naar Nederland verhuisde. Nu gespecialiseerd in machine learning en software-engineering, waarover hij blogt.

Favoriete boek: Mannen zonder gezicht, H.G. Konsalik