Boeken kunnen levens verrijken en veranderen. Wij zijn overtuigd van de kracht en de relevantie van literatuur, en van de tekortkomingen van veel hedendaagse aanbevelingstechnieken. Ons doel: lezers inspireren door ze te helpen bij het vinden en ontdekken van de juiste boeken.

Dit zijn de oprichters van Bookarang:

Victor Bergen Henegouwen

Business Development

Studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Startte meerdere succesvolle softwarebedrijven. Bij Bookarang het eerste aanspreekpunt.

Favoriete boek: Elementaire deeltjes, Michel Houellebecq

Frederique Schut

Book Annotation

Achtergrond in Psychologie, Neurowetenschap en Linguïstiek. Publiceerde twee boeken. Coördineert het boekannotatieproces.

Favoriete boek: La Superba, Ilja Leonard Pfeijffer

Niels Bogaards

Artificial Intelligence

Expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Werkte aan het wereldberoemde IRCAM in Parijs. Denkt alleen in nullen en enen.

Favoriete boek: Een bocht in de rivier, V.S. Naipaul

Adviesraad

Bookarang wordt bijgestaan door ervaren adviseurs die hun sporen verdiend hebben in de boeken- en uitgeverswereld.

Pieter de Jong

Rijke achtergrond in de boekenbranche. Was uitgever en directielid bij Wolters-Noordhoff en algemeen directeur van Uitgeverijen Singel 262 en WPG Uitgevers. Momenteel voorzitter van De Schoolschrijver en actief als adviseur en executive coach

Favoriete boek: Een verhaal van liefde en duisternis, Amos Oz

Rob Veneboer

Expert op het gebied van (online) business information. Was managing director bij o.a. De Persgroep, Sdu en LexisNexis. Momenteel COO bij Graydon en adviseur voor verschillende ondernemingen.

Favoriete boek: Vaders en zonen,Toergenjev